út a belső békédhez

Egy hétvége érted

Ahol a természeten keresztül találhatsz rá a saját utadra

Érzékszerveinkkel merülünk bele az erdei környezetbe. 

Gyógynövényeket ismerünk meg és gyűjtünk.

Átéljük hogy milyen a világ a lovak szemén keresztül.

Felfedezzük a Baradla-barlangot – picit másképp.

Megismerjük Magyarország legszebb falvait.

Tükröt tart nekünk a természet, így tanít minket.

Neked ajánluk ezt a programot, ha

… vágysz egy nyugalmas hétvégére, ami feltölt.

…  szükséged van egy támogató közegre, ahol lazíthatsz.

… szeretnél részesülni az erdőfürdő élmény egyedi stresszoldó hatásában.

… érdekelnek a gyógynövények és az egyszerű egészséges életmód tanácsok

… olyan praktikus módszert keresel, amellyel a hétköznapokban is visszatalálsz a saját belső békédhez

Nem ajánluk ezt a programot, ha

…sok lexikális tudást átadó tanfolyamot keresel.

…ha kimondottan sport programot, erőnléti edzést szeretnél.

…ha csak kirándulásokon akarsz részt venni és ehhez társakat keresel.

…azonnali megoldásokat keresel a problémáidra és tőlünk várod rá a válaszokat

…olyan akut egészségügyi problémád van, amihez orvosi ellátás szükséges.

őszi elvonulás
Gömörszőlős,
2020.10.09-11.

Mit élsz át?

Az évszakhoz illően az elvonulás programjai olyanok, mint egy szépen elrendezett őszi gyümölcskosár. Van benne mindenféle földi jó, amiből ki-ki kiválaszthatja a számára legkedvesebbet, illetve megkóstolhat új dolgokat is.

Programjaink középpontjában a természettel való kapcsolat áll. Mindkét vezető a maga területén keresztül utat és lehetőségeket mutat, hogy a résztvevők számára új távlatok nyíljanak a természettel való kapcsolatban.

A szokottól eltérő látásmódot mutatunk be, és segítjük a résztvevőket, hogy mindezen keresztül jobban megismerjék magukat, kiszakadjanak a hétköznapokból és új energiákkal töltekezzenek fel ebben a kivételesen szép környezetben. 

 

PROGRAMTERV

Péntek

2020. október 9.

szombat

2020. október 10.

vasárnap

2020. október 11.

Itt a helyed ha válaszokat és új utakat keresel, sok stresszt élsz meg és szeretnéd újra megtalálni azt a csendet és biztonságot, ami egy ideje már hiányzik az életedből. Gyere el, ha úgy érzed énidőre van szükséged. Garantáljuk hogy a természettel való kapcsolat kiegyensúlyoz és megnyugtat.

kik tartják az elvonulást?

berczik ágnes

Biológus és fitoterapeuta

Természetszerető családba születtem, volt szerencsém gyermekkorom nagy részét gyönyörű környezetben, a vidéket járva eltölteni. Innen egyenes út vezetett a biológus szakmáig, ahol a gyógynövényekre szakosodtam. Bio-logosz, azaz az élet tudománya, amit tanultam, azonban rájöttem, hogy én valóban mindezt nem tudományosan vizsgálni szeretném, hanem megélni, szervesen eggyé válni a természettel.

Legkedvesebb elfoglaltságom a gyógynövényismereti- és gyűjtőtúrák szervezése, vezetése. A séta során meg-megállunk egy érdekes növény, vagy egyéb természeti „csoda” mellett, mellyel találkozunk. Bemutatom az utunkba kerülő gyógynövényeket, megbeszéljük melyik mire való. Nem csak átrobogunk erdőn-mezőn, hanem észlelünk, látunk ismerkedünk is a környezettel. A séta során van alkalom beszélgetni a résztvevőkkel, válaszolni a kérdésekre, együtt megkeresni a számukra legalkalmasabb gyógyfüveket.

valkó zsuzsi

Természet- és erdőterápia vezető

Az amerikai Association of Nature and Forest Therapy képzett vezetőjeként erdőfürdőzéseket vezetek. A szervezet első hivatalos képviselője vagyok Magyarországon. Az erdőterápia, avagy másik nevén erdőfürdőzés egyszerű lehetőségek sora, melynek során az érzékeiddel merülsz majd bele az erdei környezetbe. Én abban segítek hogy lelassulj és egy új szemszögből tudj kapcsolódni a természeti elemekhez: leülni, megállni és elmerülni a táj látványában, megérinteni fákat, a mohát és megfigyelni az apró élőlényeket, melyek mellett máskor elmennél.

A séta alatt időt és teret kapsz az aprólékos megfigyelésre, a természeti környezet pedig
jótékonyan kiemel az elme-vezérelt mindennapi mókuskerékből. Ezek legfőbb célja hogy újra felvedd a kapcsolatot a természettel, miközben önmagadra és a tájra figyelsz. Remélem hogy a séta alatt elkezdesz egy olyan kapcsolatot építeni az erdővel, amely számodra is újkeletű lesz.

a szállás és ellátás

A program helyszíne a festői szépségű Gömörszőlősön lesz, ami egy apró, ám természeti és épített örökségében gazdag település Aggtelektől mindössze 20 km-re. A községeben működő Ökológiai Intézet vendégháza lesz a szálláshelyünk, ahol 2-4 ágyas, önálló fürdőszobával ellátott szobák állnak rendelkezésünkre.

Az intézetnek saját konyhája van, ahol változatos, helyi étkek kerülnek az asztalra. Lehetőség van egyéni igények figyelembevételére is (pl. vegetáriánus, gluténmentes étkezés). A szombati reggeli alkalmával a helyi gyógynövényes kert kincseiből teakóstolót tarunk, kiegészítve egyéb konyhakerti és vad növényekből készült finomságokkal.

10

A természet októberben

A program október 9-11-ig kerül megrendezésre, tehát őszi időre kell számítanunk. Ez persze sok mindent jelenthet: a kellemes vénasszonyok nyarára jellemző melegtől egészen a hajnali fagyokkal beköszöntő hideg, nyirkos időjárásig bármi előfordulhat.

Készülni érdemes tehát réteges, meleg öltözékkel, esőkabáttal, esetleg gumicsizmával. A tervezett programok egy része megtartható esős időben is, ha pedig végképp nem alkalmas az időjárás szabadtéri tartózkodásra, akkor van hely és lehetőség benti elfoglaltságot találni, erre a lehetőségre is felkészültünk alternatív programokkal.

mit kapsz a programtól

Ha eljössz, garantáljuk hogy...

…kipihened magad, feltöltődsz. Nem lesz hajtás, egyik programról a másikra rohanás.

… Magyarország egyik legszebb vidékén találhatsz rá a saját belső békédre a természeten keresztül

…lesz idő magadra, csak úgy lenni, élvezni az életet és a csendet. Segítünk kiszakadni a mókuskerékből.

…megismersz új módszereket, amiket otthon is gyakorolhatsz és bármikor elővehetsz amikor már nem bírod szusszal

…sok értékes, gyakorlati tudással gazdagodsz, melyet a későbbiekben önállóan is fel tudsz használni.

…szeretetteljes, támogató közegben leszel, ahol olyannak fogadunk el, amilyen vagy.

a program ára és lemondási feltételei

Az elvonuláson való részvétel díja 60 000 Ft / fő, mely magában foglalja a szállás, napi háromszori étkezés és valamennyi program díját. A részvételi díj nem tartalmazza az útiköltséget, és a speciális étkezési igények felárát.

Az érkezés előtti 30. napig díjmentesen lemondható a megrendelt szolgáltatás, a program teljes díját visszautaljuk.

30 napon belül, de az érkezés előtti 15. napig történő lemondás esetén a megrendelő 50%-ot  köteles lemondási díj címén fizetni. A fennmaradó 50%-ot a szervező visszatéríti. 

Az érkezést megelőző 15. napon belüli lemondás, illetve meg nem jelenés esetén a megrendelő a foglalás teljes költségét köteles lemondási díj címén fizetni.

Amennyiben a járványhelyzet miatti szabályozások miatt le kell mondanunk a programot, úgy az esemény 2021. május 7-9-én kerül megrendezésre.