szabad tavasz

erdei élményprogram

3 napos kikapcsolódás a pilisi dombok ölelésében

Érzékszerveinkkel merülünk el az erdei környezetben 

Megismerjük a pilisi erdő életközösségét és növényeit

Átmozgatjuk magunkat a tél és a bezártság után

Biológus – fitoterapeuta mesél a gyógynövnyekről

Gyógyteákról tanulhatsz és  kóstolhatsz belőlük

Idő az egyedüllétre, naplózásra, barangolásra

Neked ajánluk ezt a programot, ha

…  eleged van már a bezártságból és elszöknél a városból 

… vágysz egy nyugalmas hétvégére, ami feltölt

… szeretnél részesülni az erdőfürdő hatékony stresszoldó hatásában

… szívesen ismerkednél az erdő élővilágával egy biológus vezetésével

… arra vágysz hogy visszatalálj a saját belső békédhez

Nem ajánluk ezt a programot, ha

… azonnali megoldásokat keresel a problémáidra és tőlünk várod rá a válaszokat

… egész nap teljesítménytúráznál és csak a kilóméterek begyűjtése a célod

… ha csak kirándulásokon akarsz részt venni és ehhez beszélgetőtársakat keresel

… olyan akut egészségügyi problémád van, amihez orvosi ellátás szükséges

… nem szívesen térsz le a túraútvonalakról és mész be az erdő sűrűjébe

erdei elvonulás
klotildliget,
2021.05.14-16.

Mit élsz majd át?

Programjaink középpontjában a természettel való kapcsolat áll. Mindkét vezető a maga területén keresztül utat és lehetőségeket mutat, hogy a résztvevők számára új távlatok nyíljanak a természettel való kapcsolatban.

A szokottól eltérő látásmódot mutatunk be, és segítjük a résztvevőket, hogy mindezen keresztül jobban megismerjék magukat, kiszakadjanak a hétköznapokból és új energiákkal töltekezzenek fel erdei környezetben.

 

PROGRAMTERV

Péntek

2021. május 14.

szombat

2021.május 15.

vasárnap

2021. május 16.

Itt a helyed ha válaszokat és új utakat keresel, sok stresszt élsz meg és szeretnéd újra megtalálni azt a csendet és szabadságot, ami egy ideje már hiányzik az életedből. Gyere el, ha úgy érzed énidőre van szükséged. Garantáljuk hogy a program után feltöltődve, életenergiával feltöltve térsz haza.

kik tartják az elvonulást?

berczik ágnes

Biológus és fitoterapeuta

Természetszerető családba születtem, volt szerencsém gyermekkorom nagy részét gyönyörű környezetben, a vidéket járva eltölteni. Innen egyenes út vezetett a biológus szakmáig, ahol a gyógynövényekre szakosodtam. Bio-logosz, azaz az élet tudománya, amit tanultam, azonban rájöttem, hogy én valóban mindezt nem tudományosan vizsgálni szeretném, hanem megélni, szervesen eggyé válni a természettel.

Legkedvesebb elfoglaltságom a gyógynövényismereti- és gyűjtőtúrák szervezése, vezetése. A séta során meg-megállunk egy érdekes növény, vagy egyéb természeti „csoda” mellett, mellyel találkozunk. Bemutatom az utunkba kerülő gyógynövényeket, megbeszéljük melyik mire való. Nem csak átrobogunk erdőn-mezőn, hanem észlelünk, látunk ismerkedünk is a környezettel. A séta során van alkalom beszélgetni a résztvevőkkel, válaszolni a kérdésekre, együtt megkeresni a számukra legalkalmasabb gyógyfüveket.

valkó zsuzsi

Természet- és erdőterápia vezető

Az amerikai Association of Nature and Forest Therapy képzett vezetőjeként erdőfürdőzéseket vezetek. A szervezet első hivatalos képviselője vagyok Magyarországon. Az erdőterápia, avagy másik nevén erdőfürdőzés egyszerű lehetőségek sora, melynek során az érzékeiddel merülsz majd bele az erdei környezetbe. Én abban segítek hogy lelassulj és egy új szemszögből tudj kapcsolódni a természeti elemekhez: leülni, megállni és elmerülni a táj látványában, megérinteni fákat, a mohát és megfigyelni az apró élőlényeket, melyek mellett máskor elmennél.

A séta alatt időt és teret kapsz az aprólékos megfigyelésre, a természeti környezet pedig jótékonyan kiemel az elme-vezérelt mindennapi mókuskerékből. Ezek legfőbb célja hogy újra felvedd a kapcsolatot a természettel, miközben önmagadra és a tájra figyelsz. Remélem hogy a séta alatt elkezdesz egy olyan kapcsolatot építeni az erdővel, amely számodra is újkeletű lesz.

a szállás és ellátás

A program helyszíne a Pilis dombok között megbújó Klotildliget lesz,  Budapesttől mindössze 27 km-re. Klotildliget a pilisi dombok, a Kis-kopasz lábánál elterülő erdők ligeteiben épült, ahol főként budapesti hivatalnokok és tisztségviselők villái voltak.

Napkorong Fogadó és Vendégház lesz a szálláshelyünk, ahol 2 ágyas, önálló fürdőszobával ellátott szobák állnak rendelkezésünkre. A kertben grillező és ingyenes helyszíni parkolási lehetőség várja a vendégeket. A szállás Piliscsabán, a Klotildliget vasúti megállóhelytől 450 méterre a; buszmegállótól 1 km-re van.

A fogadó reggelit szolgál fel de saját konyháját ételeink tárolására felajálotta, így bátran hozhatsz magaddal csemegéket és hűtős finomságokat is. Az ebéd és a vacsora külső helyszínen illetve megrendeléssel biztosított. A péntek esti előadás kiegészítéseként Ágnes gyógynövényes kert kincseiből teakóstolót tartunk.

A természet májusban

A program 2021. május 14-16-ig kerül megrendezésre, tehát változatos és sokszor kiszámíthatatlan időre kell számítanunk. Ez persze sok mindent jelenthet: a kellemes tavaszi enyhüléstől és cirógató napsugaraktól egészen az esős, hűvös időjárásig bármi előfordulhat.

Készülni érdemes tehát réteges, meleg öltözékkel, esőkabáttal, gumicsizmával és vízálló túracipővel. A tervezett programok egy része megtartható esős időben is, ha pedig végképp nem alkalmas az időjárás szabadtéri tartózkodásra, akkor van hely és lehetőség benti elfoglaltságot találni, erre a lehetőségre is felkészülünk alternatív programokkal.

mit kapsz a programtól

Ha eljössz, garantáljuk hogy...

…kipihened magad, feltöltődsz. Nem lesz hajtás, egyik programról a másikra rohanás.

… a természeten keresztül találhatsz rá a saját belső békédre és szabadságodra

… segítünk kiszakadni a mókuskerékből. Lesz időd magadra és arra hogy élvezd a csendet.

…megismersz egy természetes stresszoldó módszert amit otthon is elővehetsz amikor már nem bírod szusszal

… sok értékes élménnyel gazdagszol amely feltölt az és felkészít az előtted álló kihívásokra.

… szeretetteljes, támogató közegben leszel, ahol olyannak fogadunk el, amilyen vagy.

a program ára és lemondási feltételei

Az elvonuláson való részvétel díja 2021. április 15-ig 55.000 ft,  április 16-től május 13-ig 65.000 ft, mely magában foglalja a szállás, a reggeli és valamennyi program díját. A részvételi díj nem tartalmazza az útiköltséget és az ebéd ill. vacsora költségét.

Az érkezés előtti 30. napig díjmentesen lemondható a megrendelt szolgáltatás, a program teljes díját visszautaljuk.

30 napon belül, de az érkezés előtti 15. napig történő lemondás esetén a megrendelő 50%-ot  köteles lemondási díj címén fizetni. A fennmaradó 50%-ot a szervező visszatéríti. 

Az érkezést megelőző 15. napon belüli lemondás, illetve meg nem jelenés esetén a megrendelő a foglalás teljes költségét köteles lemondási díj címén fizetni.

Amennyiben a járványhelyzet miatti szabályozások miatt le kell mondanunk a programot, úgy a program díját visszafizetjük vagy felhasználhatod a helyed a következő elvonulásra.